ora:     Top stiri:
  Municipiul Pitesti
  - Despre oras
  - Prefectura Arges
  - Primaria Pitesti
  - Consiliul Judetean
  - Institutii publice
  - Politia Arges
  - Justitie Arges
  - Galerie foto
  - Plati taxe locale
  Judetul Arges
  - Curtea de Arges
  - Campulung
  - Mioveni
  - Topoloveni
  - Rucar
  - Budeasa
  Info utile
  - Horoscop
  - Program TV
  - Uzina Dacia
  - Pitesti Mall
  - Hosting & webdesign
  - Protectia Mediului
  - Rezervari Hoteluri
  - Meciuri live
  - Romania webcam
  - Mersul trenurilor
  - Dictionar online
Chat live

 

 

 

precipitatii pe an in pitesti variaza 63-273 mm

temperatura in pitesti oscileaza de la -5 45 pana la  28 35.

 

Clima si relief

| Stema | Istoric | Clima | Orase infratite | Prezentare video | Harta virtuala |

Clima municipiului Pitesti este temperat-continentala, cu diferente în functie de unitatea de relief, cu temperaturile aerului variabile, cu 170 zile fara înghet, cu precipitatii repartizate neuniform, cu vanturi din vest si nord-vest sau din sud, sud-est;

Relieful este reprezentat de trei mari unitati naturale si anume treapta montana cu subunitatile: Muntii Fagaras (vf. Moldoveanu - 2544 m - cel mai inalt varf din Romania, vf. Negoiu - 2535 m), Leaota, Piatra Craiului, Iezer-Papusa (2462 m), Ghitu, Fruntii. Unitatile intermediare de deal si de podis sunt reprezentate de Subcarpatii Getici si de Podisul Getic (Candesti, Cotmeana). In ultima treapta cea de campie se inscriu campiile Gavanu Burdea si Campia Pitestiului.

Hidrografia este tributara colectorului principal si anume Argesul care colecteaza direct sau indirect cea mai mare parte a raurilor de pe teritoriul judetului. Principalele rauri sunt: Valsan, Raul Doamnei, Raul Targului, Vedea, Cotmeana, Teleorman, Neajlov, Budisteanca, Bratia, Bughea, Rancaciov, Carcinov. Lacurile glaciare din munti sunt de asemenea prezente, dintre acestea ramarcandu se: Capra, Caltun, Paltinu, Buda, Podu Giurgiului.

Zacaminte de hidrocarburi(titei si gaze de sonda), carbune(lignit), calcar, ape minerale, sare, ghips, resurse hidroenergetice, paduri, fânete si pasuni.
Judetul prezinta de la nord la sud, toate cele trei forme de relief: munti, dealuri, câmpie.
Predomina dealurile care ocupa mai mult de jumatate din suprafata. Muntii reprezinta 25% din teritoriul judetului si fac parte din Carpatii Meridionali, respectiv versantul sudic al Masivului Fagaras, care se intinde intre culoarul Rucar-Bran si defileul Oltului. Zona de câmpie reprezinta 20% din teritoriu si se întinde în partea sudica a judetului.

 
 

 
Fanii echipei F.C. Arges